joi, 8 martie 2012

8 Martie...

Nu ma dau in vant dupa sarbatori.Nu sunt impresionata de Craciun sau Paste,asa ca un 1 sau 8 Martie ma cam lasa rece...
Toata ziua n-am facut altceva decat sa sterg taggurile din pozele cu fluturasi,iepurasi,crocodili si alte bazaconii de pe facebook.Urasc chestia asta:posteaza cineva o poza(frumoasa,e drept),dupa care sunt tagguite o droaie de persoane.Urmeaza multumirile de rigoare,urarile de bine si alte siroposenii din astea...
Urasc floraresele!Le urasc in general si le urasc si de 1 si 8 Martie.Mi se pare ca sunt extrem de insistente,de parca eu nu stiu ca ar fi cazul sa-i cumpar mamei flori...Ce sa zic!De barbati nici nu are sens sa mai aduc vorba.Saracii,sunt luati pe sus!Iar incepand de azi,le detest!Mi-a trantit una dimineata o galeata de apa fix peste picioare...Adevarul e ca la 1,67 al meu,era logic sa nu ma vada!Scuze????Ce-or fi alea?Norocul meu a fost ca aveam cizme inalte si am scapat aproape"nevatamata"...
Nu ma dau in vant dupa martisoare...Stiu,vestesc primavara,aduc bucurie si caldura in suflet,ne trezesc la viata,bla,bla,bla...Numai ca eu una nu le vad rostul...Si nu cred ca,daca am martisor in piept,doamna Iarna baga un sprint de n-o mai ajungi nici cu gandul...
Si am cam terminat cu simbolurile lunii martie.Bine,ar mai fi mucenicii de maine,dar aia imi plac!Si asa fac schimb cu mama:eu ii iau flori si bomboane,ea imi face mucenici.Logic la o adica,nu?

luni, 5 martie 2012

Lalele,lalele...frumoasele mele lalele...

Niste flori superbe care ma cuceresc iremediabil!Gingase, gratioase, multicolore, lalelele ne incanta privirile in fiecare primavara.
Pentru cei care nu stiau,laleaua este floarea nationala a Iranului si a Turciei, iar motivele florale se regasesc in arta lor populara. De asemenea, lalele sunt emblema Olandei de unde si denumirea de "Tara lalelelor". Sunt foarte raspandite in sudul Europei in nordul Africii dar si in Asia.









joi, 1 martie 2012

Ce ti-e si cu presa asta...


Eh,am terminat facultatea de jurnalism.Si am invatat ceva sa trec examenul de admitere.Gramatica "fara numar",niste tentative de relatari,portrete etc.In facultate...eheee,invata nene!Niste chestii practice destul de interesante la seminarii si laboratoare.Deontologie,etica,coduri deontologice ale jurnalistului(astea in 2 ani,ca ce au facut colegii care au terminat jurnalism in anul 3,nici nu vreau sa stiu) etc.
Am invatat ca,in calitate de jurnalist,nu prea e frumos sa fii subiectiv(asta e oricum ceva utopic),nu e frumos sa folosesti un vocabular care te trimite cumva la marginea santului sau la tarabele din piata,nu e bine deloc sa-ti subestimezi publicul sau sa-i jignesti inteligenta.In editoriale poti sa-ti dai cu parerea cat si cum vrei,poti sa zici ca Basescu e un mare hot,ca Nastase nu mai poate invita pe nimeni sa-i numere ouale ca gainile sunt in greva,ca Iliescu e un bolsevic de care nu mai scapam...Orice.Dar in textele informative...Ei bine,in astea trebuie sa informezi corect publicul.Nu-si au locul jignirile,insultele,trivialitatile...
Am mai invatat eu ca presa e libera si ca e a patra putere in stat,ca face si desface,ca rezolva cazuri de nerezolvat uneori...
Si am mai invatat ca cenzura nu-si mai are locul in presa.Omul e liber sa se exprime,fie ca ii convine sau nu cuiva.Perioada Nastase e apusa de multisor...
Si toata supararea mea a inceput cu o dezbatere realizata pe pagina de FB si pe cea online a unui ziar,legata de subiectul Gadea-CNA(merita sau nu sanctionat pentru emisiunea in care il prinsese grija de bolnavii cronici si a avut iesirea aia cu Duta).Mi-am spus parerea,cu argumente evident(ca doar de aia e dezbatere,zic).In opinia mea merita sanctionat.Nu a respectat nici cele mai elementare reguli de etica si deontologie(si acum nu ma refer numai la emisiunea cu pricina).Nu discutam de o chestiune morala,ci de niste reguli incalcate,care trebuie sanctionate.Diaconescu si-a luat amenzi peste amenzi pentru nerespectarea regulilor CNA.Prima a fost amendata ca a depasit timpul legal de publicitate.Antena 3 a comis-o,sa fie sanctionata!
Si asa tare m-am enervat cand am vazut ca-mi sunt sterse comentariile doar pentru ca nu eram de acord cu politica adoptata de ziar!!!Nu pot sa cred cum,in Romania anului 2012,se fac astfel de lucruri...Mi se pare jalnic ca,atunci cand se termina argumentele,se trece la cenzura.Dar ma gandesc ca poate adminii paginilor au fost deranjati de faptul ca le-am atres atentia asupra modului jalnic in care este scris un articol.Ei bine,domnilor ziaristi,"a-si aduce aportul"ESTE un pleonasm!Si este atat de criticat si fumat,incat este jalnic de-a dreptul sa fie folosit de niste jurnalisti!
Si da,imi pare rau ca am citit candva aceasta publicatie!E clar ca mi-am irosit timpul aiurea...

Culeg vise...o porcarie!


Doar ce-am ascultat o piesa cu acelasi nume,a Paulei Seling.Frumoasa melodia,nu am ce zice!Mai ales daca e cantata de o artista cum e Paula.Dar ma gandesc...in ce masura ne ajuta visele?De orice fel ar fi ele?Daca visam prea mult nu tindem cumva sa ne creem o lume a noastra,o lume perfecta,de care sa ne desprindem cu greu?Nu cumva visele ne dau numai iluzia ca putem atinge cele mai inalte teluri,desi suntem constienti oarecum ca este imposibil?
Aud din ce in ce mai des in jurul meu sintagma"Daca visezi la ceva,lupta pentru acel ceva!".Da,sigur!De parca,daca eu visez acum ca o sa fiu viitoarea ministresa la Transporturi,atunci cu siguranta trebuie sa lupt pentru asta ca pot sa fiu.Sau daca visez ca maine gasesc un sac cu bani in fata usii,ma culc linistita diseara ca o sa gasesc doi chiar.Sau,ca sa cobor cu picioarele pe pamant,daca eu visez ca in trei luni reusesc sa-mi cumpar masina,o sa-mi cumpar.Mai mult,o sa am si sofer.Desi,daca ma gandesc bine,asta cu masina deja nu mai e vis,ci obiectiv.Si da,obiectivele sunt realizabile!
Pe mine nu ma ajuta sa visez,recunosc.Mai mult,cred ca singurul lucru pe care reusesc sa-l mai fac acum visand,este sa ma trezesc mult mai brusc la realitate si,eventual,sa-mi rup si gatul sau vreo mana.Serios...
Cand eram mica visam sa ma fac mare.Sa am un castel din ala ca in povesti,sa-l intalnesc pe Fat-Frumos si toate celelalte lucruri pe care si le doreste orice fata cand e mica.
Mai tarziu,visam sa ma fac mare(asta a ramas batuta-n cuie),sa am o casa(deja nu mai era ditai palatul),sa-mi gasesc sufletul pereche(ala care te intelege si e langa tine neconditionat atunci cand toti ceilalti n-o fac,exact),sa am o masina de fite etc.
Intre timp m-am facut mare si am realizat ca,de cele mai multe ori,visele raman...vise.Ca de prea putine ori se intampla sa le transpunem in realitate si ca,daca unii reusesc,este o simpla coincidenta sau un mega noroc.
Viata nu este asa cum ne-am pictat-o in copilarie.De cele mai multe ori ne izbim de piedici greu de depasit,de rautati gratuite care ne determina sa ne revizuim idealurile.
Poate ca si noi ne propunem teluri prea inalte...